![](http://photo.blogpressapp.com/photos/12/09/16/s_1846.jpg)
Mysigt litet och trångt på en gammal gård/handelsträdgård.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/12/09/16/s_1847.jpg)
I med äpplena för att gå genom knivarna.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/12/09/16/s_1849.jpg)
Äpplemassa
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/12/09/16/s_1850.jpg)
Massan ner i pressen
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/12/09/16/s_1851.jpg)
På med lock och sedan pumpas en gummibälg upp med vatten till 20 tons tryck för att pressa ur musten. Den rinner i hinken.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/12/09/16/s_1852.jpg)
Från hinken tappade vi sedan upp det i 2,5 liters dunkar.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/12/09/16/s_1853.jpg)
Dessa lastades in i bilen. Det blev nästan 20 liter av våra fyra kassar med äpplen. Gott för de som tål äpple.
2 kommentarer:
Det smakade jättebra, tack så mycket.
Jag fick ett smakprov hos mor och far och tyckte det smakade prima! Och tål det gjorde jag också. :) Får nog leta upp något liknande här i trakterna, om det nu kan tänkas finnas... Inte för att vi har några äpplen, men det brukar ju vara rätt enkelt att få tag på.
Skicka en kommentar