söndag 16 september 2012

Must

Idag har vi mustat våra äpplen. Detta gjordes på Borås Musteri i Tå mellan Backabo och Sandhult.



Mysigt litet och trångt på en gammal gård/handelsträdgård.




I med äpplena för att gå genom knivarna.




Äpplemassa




Massan ner i pressen




På med lock och sedan pumpas en gummibälg upp med vatten till 20 tons tryck för att pressa ur musten. Den rinner i hinken.




Från hinken tappade vi sedan upp det i 2,5 liters dunkar.




Dessa lastades in i bilen. Det blev nästan 20 liter av våra fyra kassar med äpplen. Gott för de som tål äpple.

2 kommentarer:

ellgea sa...

Det smakade jättebra, tack så mycket.

jOhan sa...

Jag fick ett smakprov hos mor och far och tyckte det smakade prima! Och tål det gjorde jag också. :) Får nog leta upp något liknande här i trakterna, om det nu kan tänkas finnas... Inte för att vi har några äpplen, men det brukar ju vara rätt enkelt att få tag på.